sábado, 23 de mayo de 2009

Videoconferència

Les videoconferencies utilitzen 4 linies RRSI. Conecten amb RRSI per a que no es talli la conexió entre països, és conecta punt a punt.

S'estableix un canal d'informació entre nosaltres i els que hi han a altra banda, és com si tiréssim un cable entre nosaltres, entre les dues parts que formen la videoconferència.

La conexió arriba a 2 megas per segon, això es tradueix en la màxima qualitat possible.
A més a més permet enviar, alhora, imatge de video viva i estar passant continguts com per
exemple els ppt.

Dintre de les càmeras hi ha:
- Servei videoconferència
- Servei contingut
- Servidor web per la seva gestió

Aquest tres punts ens asseguren la qualitat del servei.

Les càmeres es poden moure per poder interactuar i es poden apropar per veure millor a les persones o a l'aula.

Alguns dels advantatges de la videoconferència son:
- Qualitat del servei
- Qualitat d'imatge i so
- Poder enviar dades
- Qualitat quan envies les dades
- Puc interaccionar entre els que conecten i nosaltres
- Es pot conectar a 23 punts de conexió, per exemple: cada universitat es pot conectar amb 23 universitats
- Repetibilitat, puc repetir les coses tantes vegades com vulgui.

Els desadvantatges principal de la videoconferència son:
- El protocol
- Qué és un sistema tancat

Des del punt de vista pedagògic es poden fer conexions amb classes de Londres per aprendre anglès i que els nens de Londres que aprenen català puguin parlar amb gent que parla la llengua catalana.

L'interès que mostra la gent amb videoconferència és major i esta més atenta perque sap que hi ha gent que l'esta mirant.

viernes, 24 de abril de 2009

Web 2.0: Jigsaw planet i zamzar

De la llista d’eines del Web 2.0 he escollit les següents:

- jigsaw planet (
http://www.jigsawplanet.com/)
Jigsaw planet crec que és una eina molt interessant ja que pots pujar la foto que tu vulguis i te la converteix en puzzle.
Crec que és una eina que va bé pels processos d’E-A ja que l’alumne pot aprendre mentre juga. També perquè pots fer una presentació del que vulguis, guardar-la com imatge i desprès fer-la puzze per a que l’alumne la treballi en aquest format.

- Convertidor d’archius (http://www.zamzar.com/ )
Zamzar és una pàgina que et permet canviar el format de fotos, vídeos, documents escrits,... en altres formats.
Es un eina que va molt bé ja que tots alguna vegada hem volgut canviar el format i no hem sapigut com fer-ho o ens hem hagut de descarregar i instal·lar al ordinador algun programa per poder canviar el format.
Amb zamzar no hem de descarregar ni instal·lar res ja que la pàgina permet canviar els formats on-line, només hem de posar el document que vulguem transformar, dir el format al qual el volem convertir i després posar l’e-mail.És una eina molt senzilla amb la que no ens costarà canviar el format dels archius.

Noelia Merino

miércoles, 22 de abril de 2009

Resum de la visita al CEIP Centelles

El CEIP Centelles és una de les escoles pioneres en la introducció de les Noves Tecnologies a l’escola i de l’ús del LINKAT.

Malgrat ser un centre pioner en l’ús del LINKAT, el professorat continua utilitzant windows. Això es degut a que els professors es senten més còmodes amb perquè el LINKAT no el saben fer servir tan bé. Cal dir que als ordinadors poden treballar amb LINKAT o windows, tenen les dues opcions per utilitzar la que vulguin.

El centre educatiu esta situat en un entorn desfavorit, econòmicament baix, amb baixos nivells acadèmics i amb índex alts d’immigració. Podríem dir que la majoria d’alumnat del centre es immigrant o famílies amb pocs recursos econòmics.

A la visita al centre educatiu vam poder veure:
Una pantalla situada a la recepció de l’escola on es van mostrant diverses informacions sobre el centre educatiu.
Un ordinador amb connexió a internet a disposició dels pares situat al hall del centre.
Les pissarres digitals PDI. Vam tenir l’oportunitat de fer servir els dos models de pissarres de que disposa el centre: les tàctils i les que es fan servir amb llapis. Cal dir que les PDI es troben a les classes d’educació infantil i que en un futur posaran PDI a totes les classes de primària.
La sala de gradació de radio on els alumnes poden fer els seus programes de radio.
Un aula de webcam.
I l’aula d’informàtica equipada amb 16 ordinadors. En cada un dels 16 ordinador es pot treballar amb LINKAT i windows.

Amb la introducció de les TIC i les NNTT el CEIP Centelles ha experimentat una millora notable i positiva, ha millorat l’implicació dels alumnes i de la comunitat educativa, el clima de classe, la conducta, etc.

Noelia Merino Rodríguez

viernes, 6 de marzo de 2009

Web sobre Informatica aplicada a la educación

Hola!!!!

Os dejo una web que he encontrado relacionada con la informática aplicada a la educación.

Es una web de Argentina donde podemos encontrar software educativo, unas jornadas de informática educativa que han ido realizando, publicaciones de revistas informática educativa, bibliografía, noticias y documentos relacionadas con la temática.

En el apartado de software educativo podemos encontrar actividades ya realizadas que nos pueden ser de gran utilidad para los procesos de E-A y para motivar al alumnado.

Aquí os dejo el enlace: http://www.horizonteweb.com/

lunes, 16 de febrero de 2009

ZonaClic

He escogido la zona clic, a la cual se puede acceder a través del siguiente enlace: http://clic.xtec.net

La zona clic esta formada por un conjunto de aplicaciones de programario libre que permiten crear diversos tipos de actividades educativas multimedia. La zona clic es un servicio del Departament d’Educació de la Generalitat de Cataluña creada para difundir el uso de estos recursos y ofrecer un espacio de cooperación entre todos los educadores que quieran compartir los materiales didácticos creados con este programa.

Las diferentes secciones que podemos encontrar en zona clic son:

Biblioteca de actividades
J Clic
Clic 3.0
Comunidad
Documentos
Soporte
Recursos
Búsqueda
Cambio de idioma

Creo que este espacio es muy interesante ya que permite a educadores crear sus propias actividades. Esto es muy importante porque permite crear sus propias actividades i materiales según sus objetivos, características, necesidades…
A parte de esto, la zona clic tiene una biblioteca donde se pueden encontrar las actividades que se han creado. Con esto el educador puede buscar actividades que se adapten a lo que el necesita o bien a lo que el quiere trabajar.

martes, 10 de febrero de 2009

Reflexió personal del primer dia de classe

L’ús de les Noves Tecnologies en educació suposa un gran avenç ja que amb un sol clic, tan docent com dicent, tenen al seu abast un gran ventall de possibilitats i informació, alhora que ajuda a motivar l’alumnat.

Per a tenir aquest gran ventall de possibilitats fa falta saber utilitzar i aplicar aquestes noves tecnologies perquè saber que exististeixen i inclòs saber-les utilitzar però no saber com aplicarles no serveix per a res. Per tant hem d’estar alfabetitzats en les noves tecnologies perquè així podrem extreure d’elles el màxim profit i això suposarà que els alumnes també treguin el màxim d’elles i que educativament parlant tinguem bons resultats.

Pel que fa a la gran quantitat d’informació que podem trobar a la web crec que és molt bo ja que els alumnes tenen constantment a la seva mà tota la informació necessària. Per contra no tota la informació que trobem a la web és bona i està contrastada, així que, hem d’ensenyar als alumnes a ser crítics i a seleccionar aquesta informació. Per una altra banda crec que cercar la informació a la web és la manera més ràpida i còmoda de trobar informació però no sempre és la més bona, per tant quan es demana que es busqui informació s’hauria de compaginar la que es troba a la web amb aquella que es cerca als llibres o enciclopèdies. Crec que cercar a llibres o enciclopèdies ajuda al nen a crear d’una manera més ferm el seu coneixement perquè ha de buscar la informació, llegir-la, treballar-la i després processar-la, en canvi amb la cercada a la web, molts cops, fan un copiar-pegar.

En quant a la motivació del alumnat cal dir que aquesta motivació serà de curta durada perquè l’alumnat es cansarà ràpid i haurem de buscar noves motivacions.

En el cas d’aquelles aules que estan completament informatitzades on cada alumne disposa de una tablet pc crec que ara per ara això només es possible a aquelles escoles on hi ha un número reduït d’alumnes ja que aquests aparells valen molt i els centres amb un gran número d’alumnes no disposen de tants recursos econòmics per a dotar a cada alumne de un tablet pc. Però crec que serià interessant que cada alumne disposes d’un ja que el número de informació, exercissis, fotografies... es il·limitat i ajuden al nen a adoptar els coneixements d’una manera més ferm. Dic això perquè amb el llibre de text moltes vegades els coneixements poden quedar coixos per manca d’informació i, en canvi, amb una tablet pc mai quedaran coixos perquè l’alumne disposa de tota la informació que ell vulgui per complementar les explicacions del professor.

Per últim, penso que les noves tecnologies són útils per suport dels continguts que dona el professor i per a crear eines metodològiques. També per a que els alumnes la manipulin i facin els seus propis materials, com és el cas del conte de la ploma daurada.


Noelia Merino Rodríguez

3r de Pedagogia.